Ευχαριστήρια επιστολή του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιου Αυγερινού προς την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου

Στιγμιότυπο 2023 04 20 19.03.36

Eυχαριστήρια επιστολή απέστειλε ο  Πρόεδρος  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός προς την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου ως αναγνώριση της σημαντικής βοήθειας που συγκέντρωσαν τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου μετά από πρωτοβουλία του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ώστε να συγκεντρωθεί ανθρωπιστική βοήθεια για τα παιδιά της νότιας Τουρκίας και της Βόρεια Συρίας που είχαν πληγεί από το σεισμό που έπληξε την περιοχή με χιλιάδες θύματα.



Η Δ/νση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είχε ζητήσει από κάθε σχολική μονάδα της Ζακύνθου να αναλάβει την πρωτοβουλία σε συνεργασία με τους γονείς ώστε να συγκεντρώσει υλικό, το οποίο θα συσκευαστεί και με τη βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού  θα σταλεί στα παιδιά των πληγεισών περιοχών.

Εκτός από το υλικό οι μαθητές κάθε σχολείου παρέδωσαν και ζωγραφιές με μηνύματα και γράμματα για τους συμμαθητές τους στις χώρες αυτές.

IMG 4201Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου κ.Αθανάσιος Κατσίμπελης τόνισε πως : 


Η τιμητική αυτή ευχαριστήρια επιστολή ανήκει σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα της Ζακύνθου που απέδειξε με πράξεις πως δεν έχει ξεχάσει την ιστορία του νησιού μας το οποίο έχει βιώσει τη δύναμη του σεισμικού φαινομένου κι έχει υποστεί τις συνέπειες της καταστροφής του 1953.Τα παιδιά μας και η κοινωνία μας πονάνε ιδιαίτερα από τέτοιες ανθρωπιστικές κρίσεις. Δεν μπορούμε να νικήσουμε το φαινόμενο του σεισμού, αλλά μπορούμε να εκφράσουμε πάνω από όλα τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη μας. Το καταφέραμε χάρη στη συνεργασία με τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και ιδιαίτερα της Προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ζακύνθου κας Νίκης – Χριστίνας Νικολοπούλου.