Πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση υλικού για τα παιδιά της Συρίας και της Τουρκίας

Turkish earthquakeΕίμαστε όλοι συγκλονισμένοι από την ανθρωπιστική κρίση στην Τουρκία και την Συρία εξαιτίας των συνεπειών των σεισμών που έπληξαν τις δύο χώρες. Μας συγκινούν ιδιαίτερα οι εικόνες των παιδιών που απεγκλωβίζονται από τα συντρίμμια  και ως εκπαιδευτικοί έχουμε υποχρέωση να αναλάβουμε μια πρωτοβουλία σχετικά με αυτά, ώστε να δείξουμε την αγάπη μας και την αλληλεγγύη μας και να δώσουμε την ευκαιρία στους μαθητές μας να την εκφράσουν.

Ζητάμε από κάθε σχολική μονάδα της Ζακύνθου να αναλάβει την πρωτοβουλία σε συνεργασία με τους γονείς ώστε να συγκεντρώσει υλικό, το οποίο θα συσκευάσουμε στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου και θα φροντίσουμε μέσω των Διεθνών οργανισμών, σε συνεργασία και με τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας κ.Στασινόπουλο Γεώργιο, να σταλεί στα παιδιά των πληγεισών περιοχών.

Συγκεκριμένα κάνουμε έκκληση για συλλογή : γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, ρούχα για παιδιά (όχι μεταχειρισμένα), υπνόσακουςκουβέρτες (μη μεταχειρισμένα) και είδη ατομικής υγιεινής (μωρομάντηλα).

Εκτός από το υλικό οι μαθητές κάθε σχολείου μπορούν να μας παραδώσουν και ζωγραφιές με μηνύματα και γράμματα για τους συμμαθητές τους στις χώρες αυτές, τα οποία θα φροντίσουμε να μεταφράσουμε.

Το νησί μας γνωρίζει τη δύναμη του σεισμικού φαινομένου κι έχει υποστεί τις συνέπειες της καταστροφής του 1953.Τα παιδιά μας και η κοινωνία μας πονάνε ιδιαίτερα από τέτοιες ανθρωπιστικές κρίσεις.

Δεν μπορούμε να νικήσουμε το φαινόμενο του σεισμού, αλλά μπορούμε να εκφράσουμε πάνω από όλα τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη μας.

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου

Αθανάσιος Κατσίμπελης