Ανάληψη υπηρεσίας και άλλα υπηρεσιακά ζητήματα μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών με τη λήξη του διδακτικού έτους 2022-2023

Σε σχέση με τη λήξη του διδακτικού έτους 2022-2023 σας ενημερώνουμε τα εξής:

  1. Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν με απόσπαση σε άλλη σχολική μονάδα εντός ΠΥΣΠΕ, θα κάνουν ανάληψη υπηρεσίας, την Τετάρτη 21-06-2023, στη σχολική μονάδα της οργανικής τους θέσης.
  2. Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούσαν κατά το διδακτικό έτος 2022-2023 στη σχολική μονάδα της οργανικής τους θέσης, δεν απαιτείται να κάνουν νέα ανάληψη υπηρεσίας.
  3. Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί που απουσίαζαν από τη σχολική μονάδα της οργανικής τους θέσης λόγω απόσπασης τους σε άλλη σχολική μονάδα εντός της περιφέρειας ΔΠΕ Ζακύνθου θα αναλάβουν υπηρεσία την Τετάρτη 21-06-2023 στη σχολική μονάδα της οργανικής τους θέσης, μετά από επικοινωνία με τον/την Διευθυντή/ντρια-Προϊστάμενο/η της σχολικής μονάδας. Κατ’ εξαίρεση οι αποσπασμένοι εκτός ΠΥΣΠΕ εκπαιδευτικοί μπορούν να υποβάλλουν ανάληψη υπηρεσίας στις 21-06-2023 και με email, συνοδευόμενη με υπεύθυνη δήλωση που εκδίδεται μέσω της διαδικτυακής πύλης του Ελληνικού Κράτους gov.gr(αναγράφοντας τον λόγο μη φυσικής παρουσίας τους), κατόπιν συνεννοήσεως με τον/την Διευθυντή/ντρια-Προϊστάμενο/η της Σχολικής Μονάδας που ανήκουν οργανικά.
  4. Οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε κάθε μορφής άδεια, η οποία λήγει κατά την περίοδο των θερινών διακοπών(μετά την 21η Ιουνίου έως και την 1η Σεπτεμβρίου 2023) οφείλουν άμεσα με τη λήξη της άδειάς τους, να αναλάβουν υπηρεσία στα γραφεία της Δ/νσης Π.Ε. Ζακύνθου. Για εξαιρετικούς λόγους, μπορούν να υποβάλουν ανάληψη υπηρεσίας και με email συνοδευόμενη με υπεύθυνη δήλωση που εκδίδεται μέσω της διαδικτυακής πύλης του Ελληνικού Κράτους gov.gr(αναγράφοντας τον λόγο μη φυσικής παρουσίας τους), κατόπιν συνεννοήσεως με τη ΔΠΕ Ζακύνθου.
  5. Οι εκπαιδευτικοί που θα αναλάβουν ταυτόχρονα και καθήκοντα Προϊσταμένου (επιστρέφοντας σε ολιγοθέσια Δ.Σ. ή Ν/Γ) πρέπει να ενημερωθούν από τον αποχωρούντα Προϊστάμενο για τυχόν εκκρεμότητες και να παραλάβουν το αρχείο της σχολικής μονάδας (και ό,τι άλλο προβλέπεται). Ταυτόχρονα πρέπει να κάνουν ανάληψη υπηρεσίας των καθηκόντων τους ως Προϊστάμενοι και να υποβάλλουν τις αναλήψεις υπηρεσίας στη Δ/νση.
  6. Η Αναφορά ανάληψης υπηρεσίας κάθε εκπαιδευτικού ξεχωριστά θεωρημένη από τον Διευθυντή/Προϊστάμενο της σχολικής μονάδας αποστέλλεται με ευθύνη του τελευταίου με διαβιβαστικό στη ΔΠΕ Ζακύνθου. Αντίγραφα των ανωτέρω παραμένουν στο αρχείο του σχολείου.
  7. Οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στη Διάθεση του ΠΥΣΠΕ και δεν έχουν πάρει οργανική και οι εκπαιδευτικοί που μετατέθηκαν κατά το τρέχον σχολικό έτος στο ΠΥΣΠΕ Ζακύνθου θα παρουσιαστούν στα γραφεία της Δ/νσης Π.Ε. Ζακύνθου την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023
  8. Από την Παρασκευή 16/06/2023 έως και την Τετάρτη 21/06/2023, οι μόνιμοι- αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που συμπληρώνουν ωράριο σε διαφορετικές σχολικές μονάδες θα παρουσιάζονται στις σχολικές μονάδες που έχουν οργανική θέση ή κύρια τοποθέτηση.
  9. Όσοι εκπαιδευτικοί έχουν αποσπαστεί έως τις 31-08-2023 καθώς και όσοι υπηρετούν με θητεία έως 31-8-2023 δεν θα υποβάλουν ανάληψη υπηρεσίας.
  10. Στα ολιγοθέσια σχολεία που δεν έχει τοποθετηθεί Προϊστάμενος, αρμόδιος για διοικητικά θέματα του σχολείου ή όποιο ζήτημα προκύψει στη διάρκεια των θερινών διακοπών, θα είναι ο/η αρχαιότερος εκπαιδευτικός που υπηρετεί οργανικά σε αυτό.
  11. Παρακαλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί την περίοδο των διακοπών του καλοκαιριού και σε συνεννόηση με τον/την Διευθυντή/ντρια-Προϊστάμενο/η της σχολικής μονάδας που ανήκουν, να παρακολουθούν καθημερινά το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο. Επιπροσθέτως πρέπει να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Δ/νσης και του Υ.ΠΑΙ.Θ. για την ενημέρωσή τους.